30.7.09

Kõige kiirem abi kesklinnas - rattakiirabi!

Tallinna Kiirabi viib augusti ja septembri kuu jooksul läbi pilootprojekti, mille käigus saadab raskesti ligipääsetavatesse kohtadesse inimestele esmaabi andma rattakiirabi.

«Projekti eesmärk on kiirendada abi kohalejõudmist raskesti liigeldavates Tallinna linnaosades, eriti vanalinnas. Tallinna kesklinnas on 46 000 elanikku ja lisaks külastab piirkonda, põhiliselt vanalinna, aastas ligi miljon turisti, siin toimuvad vabaõhuüritused ja ekskursioonid. Samas on kiirabi kesklinna tugipunkt vanalinnast eemal ja autoga ligipääs kitsastel tänavatel võtab aega,» ütles Tallinna Kiirabi peaarst Raul Adlas.

Loe projektist lähemalt siit.

Tundub, et rattaga liiklemise eelised on jõudnud juba tavaliiklejatest kaugemale. Kergemate juhtumite puhul on asi ju igati õigustatud. Nii nagu ei vaja kiirabiautot turgutamist vajav minestanu, ei vaja ka tuletõrjeautot põlev prügikast. Seega võiks järgmise pilootprojektina alustada linnas patrullimist kustutitega varustatud rattatuletõrjujad :)































Foto: mtobikes.com

1 comment:

  1. tere, olen kogumas Blogilehe jaoks materjali ja sooviksin teie blogiteksti seal avaldada. kas oleks võimalik teile edastada kirjalik nõusoleks, paluksin teie kontakt emaili aadressile tiia@blogileht.ee

    ReplyDelete