30.5.09

Jalgratta sõidurada Pärnu mnt.

Oli plaan Nõmme ujulasse vändata. Kesklinnast Järvele on jalgratastele mõeldud sõidurada ka väga "äge". Kord läheb laiemaks, siis jälle nii kitsaks, et ei taha üldse sinna ära mahtuda. Tekib ja kaob. Esimene mõte oli, et seda kaootilist teekatte joonimist pole küll kaine peaga tehtud :)
Teine asi on muidugi see, et seal rattarajal sõites ei aksepteerita sind eriti. Olgu siis tegu auto või bussidega. Natuke paranes olukord, kui rohelise helkurvestiga vändata. Samas eeskirja järgi ei tohiks seal ju ka kõnniteel sõita, kuna jalgratta jaoks on märgitud rada olemas sõiduteel....

4 comments:

  1. mina sattusin sama koha peale samal päeval kui mutli mingi krd pakti allkirjastas ja õhtustes uudistes rääkis, kuidas tallinn on teistele eesti ja euroopa linnadele jalgrattakultuuri arendamisel eeskujuks. deem, mul oli ausalt junn jahe seista seal kus jalgrattatee lihtsalt hääbub 2 sõidurea vahele, ilma igasuguse hoiatuseta.

    ReplyDelete
  2. Olen sõitnud mööda seda rattarada (seda võiks küll kirjeldada pigem kui nööri, mis aegajalt kaob) kesklinnast Nõmmele. Sellest on mõni aasta möödas. Ei olnud jah mingi kerge katsumus. aga ellu jäin. Vabaduse pst alguses pensujaamas ostsin magusat karastusjooki ja kulistasin suhkruvett värisevi käsi. Kuigi olen autoliikluses pedaale tallanud 14. eluaastast (1973) alates.

    ReplyDelete
  3. pole just väga hull trass...

    ReplyDelete
  4. See rada algab Liivalaia ristist ja kaob pärast Järve viadukti. Hiljuti on rajal tehtud muudatus, kus rattad suunatakse Hallivanamehe bussipeatusest kuni Tammsaare tee ristini kõnniteele (ilmselt on nii mõeldud, tähistus üpris napp). Ei ole kõige hullem, aga on mõned ebamugavad kohad, mis esimest korda sõites kindlasti hirmutavad. Põhiline mure ongi ilmselt selles, et vaene jalgrattur ei tea, mis teda ees ootab, kuna tähistust on vähe. Suurem jama on Tondi tänava ristmiku uue maja esine parkimine - autod pargivad rattateel ja tuleb kas oodata autode möödumist, uljalt autode vahele trügida või siis kõnniteele sõita.

    ReplyDelete