13.5.09

Kas te tõesti ei sõida kunagi kõnniteel?

Olen nädala ajaga nii palju arenenud, et nüüd sõidan tööle juba 45 minutiga (Õismäelt raadiomajja). Paldiski maanteed mööda läheb ladusalt ja kiirelt, kuid Sõle ristil läheb tempo aeglasemaks.
Tahtsin küsida, kas te kõik tõesti sõidate kogu aeg auto- ja/või rattateedel, nagu eeskirjad käsivad? Minu meelest näiteks Narva maanteel ei ole küll võimalik kuidagi sõita autoteel, samuti paaris kohas minu marsruudil, kus trollid käivad.

10 comments:

  1. Mina sõidan küll kõnniteedel ka. Siiani õnneks politsei tülitanud ei ole. Sõidan Tartus.

    ReplyDelete
  2. Minu marsruut kulgeb kõnniteel narva mnt jupp jõetänavast kuni kreutzwaldi tänavani.

    ReplyDelete
  3. sõiduteel, kõnniteel.. kusiganes kust parajasti kiiremini läbi saab. jah, ma rikun eeskirju, aga, olles ka autojuht, püüan alati jälgida seda, et ma kellelegi jalgu ei jääks või ei takistaks. narva mnt'l lõik kadriorust linna on vastik - tee on kitsas ja autojuhid peavad väga lähedalt mööduma.

    ps: vana ratturite tarkus, mille tõesust ka isiklikud kogemused kinnitavad: sõida alati umbes meetri kaugusel teeservast, et sul oleks kuhu põigelda, kui mõni autojuht sind karpi võtab või liiga lähedalt möödub.

    ReplyDelete
  4. Sõidan suvalt nii sõidu- kui rattateel. Seal, kus parajasti endale ohutum tundub. Kui on kõnniteel hirmus sagimine (eriti trolli- ja trammipeatuste juures), siis muidugi sõiduteele. Kui on kitsas sõidutee, siis sama loomulikult kõnniteele. Jne.

    Ning samuti, olles ka autojuht, püüan ka nende moodi mõtelda. Ja eeldan, et mind _ei_ märgata.

    ReplyDelete
  5. Keeruline on see kõnniteevärk... natuke puudutasin teemat siin: http://priitsalumae.blogspot.com/2009/02/jalgratturid-ei-pea-soitma-konniteel.html

    ReplyDelete
  6. Sõidan seal kus endale ja tesitele ohutum olen. Praegusel marsruudil rohkem kõnniteel kui sõiduteel. Samas on selline süüdlaslik tunne.Rattaga olles ei kuulu ma kõnniteele ega ka autoteele.

    ReplyDelete
  7. Priiduga absoluutselt nõus: mass on see, mis muudab maailma :)

    siinkohal müts maha kunagiste prussakovi klubi esmaspäevaste massisõitude ees

    ReplyDelete
  8. Ikka seal, kus ruumi ja tundub(!) ohutum!

    ReplyDelete
  9. Sõidan igapäevaselt marsruudil Jüri-Swedbank Liivalaia tänaval. Sõidan kõnniteel, kui liiklus on tihe ja tee on kitsas. See on elementaarne ohutuse tagamise viis. Kõrvalteedel on jalgrattal loomulik sõita autoteel, aga magistraalteed kus auto on autos kinni ja kus sõidetakse täiskiirusega? Seal peaks pigem olema keelatud rattaga autoteel sõitmine. Ma ei mõtle, et autojuhid peavad olema ettevaatamatud, aga magistraalteedel, mis on mõeldud paljude autode läbi laskmiseks ei saa normaalselt eksisteerida 20 km/h sõitev jalgrattur ja 50 km/h sõitev auto. Sellisel teel tuleks kas liiklust korraldada rahulikumaks või teha eraldi jalgrattatee. Eeldada, et rattur saab blokeerida 2m laiuse sõiduraja? Huumor.

    Kuid ei ole mõtet teha rattateid, kui neid kasutaks vaid need 50 aktivisti. Arvan, et kui ratturitel lubada kõnniteel rahus liikumine ja kõnniteed lähevad rattaid täis, siis tehakse vastavalt vajadusele tehakse ka rattateid. Ei tehta ju kõnniteed ka kohta, kus 2 inimest päevas kõnnib.

    ReplyDelete
  10. kaido, kus sa viimati 50-ga sõitvat autot nägid? tallinna linnakiirus on pigem: normaalne 60, kõva mees 70. vahest olen ka kõva mees ja ikka läheb mõni hull mööda.

    ps. sõidan üldiselt igapäevaselt autoga, enne kampaaniat kasutasin ratast ainult spordi tegemise eesmärgil kaugel tallinna kesklinnast. olen üldiselt väga korralik liikleja, trahvi ei ole ca 10 aastat maksnud. isegi kinni ei ole peetud. sõidan normaalsed 20-30'000 km aastas.

    ReplyDelete